Neuro Tronic Knee Joint
Neuro Tronic Knee Joint

Neuro Tronic Knee Joint

-

Κωδικός: Neuro Tronic

Κατασκευαστής: FIOR & GENTZ

Σύντομη περιγραφή

Το NEURO TRONIC είναι μια αυτόματη, ηλεκτρομηχανική άρθρωση γόνατος για την κατασκευή μιας μηροκνημοποδικής όρθωσης με έλεγχο στην φάση στάσης ελεγχόμενη από μικροεπεξεργαστή. Προσφέρει στον ασθενή ασφάλεια στη φάση στάσης (μηχανικά κλειδωμένη) και δυναμική στη φάση αιώρησης (μηχανικά ξεκλείδωτη) όταν περπατά. Έτσι, επιτυγχάνεται ένα φυσικό βάδισμα.

Η άρθρωση γόνατος NEURO TRONIC συνοδεύεται από ένα λεπτό, ανατομικού σχήματος χειριστήριο που περιέχει όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία καθώς και την μπαταρία. Το χειριστήριο είναι διακριτικά ενσωματωμένο στο κάτω μέρος της όρθωσης. Οι αισθητήρες κίνησης καταγράφουν τη θέση και την κίνηση του ποδιού και δίνουν σήμα στην άρθρωση πότε πρέπει να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει. Τα δεδομένα του αισθητήρα επεξεργάζονται 400 φορές το δευτερόλεπτο από τον μικροεπεξεργαστή υψηλής απόδοσης, ο οποίος επιτρέπει στην άρθρωση να αντιδρά εξαιρετικά γρήγορα σε αλλαγές κατά το περπάτημα.

Η νέα τεχνολογία της άρθρωσης γόνατος NEURO TRONIC δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να κάνει το πρώτο βήμα με την όρθωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αμφίπλευρους ασθενείς. Η άρθρωση NEURO TRONIC και το χειριστήριο με τα ηλεκτρονικά είναι αδιάβροχα (IP44), πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι βόλτες στην παραλία ή το ποδήλατο με σορτς στη βροχή δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Το NEURO TRONIC μπορεί να λειτουργήσει με smartphone ή smartwatch μέσω Bluetooth ως εναλλακτική λύση στο παρεχόμενο τηλεχειριστήριο. Οι προαναφερθέντες τρόποι λειτουργίας μπορούν επομένως να επιλεγούν μέσω διαφορετικών συσκευών, ανάλογα με την προτίμηση του ασθενούς. Για τη λειτουργία της άρθρωσης μέσω smartphone ή smartwatch, η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.

Ο ορθωτικός προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της αυτόματης λειτουργίας της άρθρωσης μέσω της εφαρμογής Expert. Έτσι, η λειτουργία της όρθωσης μπορεί εύκολα και με ακρίβεια να προσαρμοστεί στις ανάγκες ασφάλειας και βάδισης του ασθενούς. Μετά την αγορά του προϊόντος, η εφαρμογή Expert (για τον ορθωτικό) και η εφαρμογή χρήστη (για τον ασθενή) μπορούν να εγκατασταθούν σε μία ή περισσότερες φορητές συσκευές της επιλογής σας.

Επιπρόσθετα με την επιλογή αλλαγής λειτουργίας, η άρθρωση μπορεί επίσης να ξεκλειδωθεί οριστικά (Free mode) με μηχανικό τρόπο. Είναι ιδανικό για δραστηριότητες όπως οδήγηση αυτοκινήτου ή ποδηλασία. Ο ασθενής μπορεί να ξεκλειδώσει μόνος του την άρθρωση μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη.

Μodes01

Αυτόματη Λειτουργία

η άρθρωση είναι κλειδωμένη για έλεγχο της φάσης στάσης όταν στέκεστε. Ανιχνεύει αυτόματα πότε ο ασθενής αλλάζει από στάση σε βάδισμα. Με τον τρόπο αυτό ασφαλίζει το γόνατο από ανεπιθύμητη κάμψη στη φάση της στάσης κλειδώνοντάς το αυτόματα. Στη φάση της αιώρησης, ξεκλειδώνει ξανά αυτόματα.

Ελέυθερη Λειτουργία

η άρθρωση είναι μόνιμα ξεκλείδωτη.

Λειτουργία Κλειδώματος

η άρθρωση είναι μόνιμα κλειδωμένη.

Το NEURO TRONIC02