Μετεγχειρητικά Υποδήματα

01

Πληροφορίες

Μετά από χειρουργική επέμβαση ή όταν ο ασθενής έχει τραυματισμούς ή διαβήτη, το πόδι χρειάζεται ειδική προστασία. Ανάλογα με την ένδειξη, απαιτείται ένα ειδικό παπούτσι, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του ασθενούς.

Η λειτουργία ενός μετεγχειρητικού υποδήματος είναι να προστατεύει, να ανακουφίζει και να καθοδηγεί το πόδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, υποστηρίζει τη διαδικασία επούλωσης ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την κινητικότητα.

Ένα τραυματισμένο πόδι με επιδέσμους χρειάζεται χώρο μέσα στο παπούτσι. Επιπλέον, το να μπαίνεις και να βγαίνεις από το παπούτσι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο και απλό. 

Εκτός από τη πρακτικότητα και την άνεση, ένα μετεγχειρητικό παπούτσι πρέπει να ανταποκρίνεται σε υψηλές απαιτήσεις υγιεινής. Ανάλογα με το μοντέλο, τα υλικά του παπουτσιού είναι ανθεκτικά στη βρωμιά, αναπνεύσιμα, αντιβακτηριακά ή/και αδιάβροχα.

Τα μετεγχειρητικά υποδήματα προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά για τις ειδικές ανάγκες των ποδιών που χειρουργήθηκαν. Η κατασκευή του παπουτσιού, τα υλικά και η σόλα μπορούν να επιλεγούν για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις.

Μετά την επέμβαση, το πόδι χρειάζεται ειδική προστασία. Το τραύμα δεν πρέπει να εκτίθεται σε καμία πίεση και το παπούτσι δεν πρέπει να “τρίβει” σε κανένα σημείο το πόδι. Επιπλέον, θα πρέπει να βοηθά στη σταθεροποίηση και την ακινητοποίηση του ποδιού.

Είναι κατάλληλα για διαμονή σε νοσοκομείο ή κλινική αποκατάστασης καθώς και για να τα φοράτε στο σπίτι. Διαθέτουν εύκαμπτη, αντιολισθητική σόλα και μπορούν να φορεθούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

ΠερισσότεραΛιγότερα
02

Προϊόντα

Φίλτρα
Φίλτρα

Κατασκευαστής

Τιμή

Μέγεθος03

Συνεργάτες

Η Vesalius διαθέτει ένα δίκτυο αξιόπιστων και διεθνώς αναγνωρισμένων συνεργατών και προμηθευτών. Εταιρείες που πρωτοπορούν στις τεχνολογίες των προθέσεων και των ορθώσεων μεταξύ αυτών οι Ottobock, Ossur, Dorset, Streifeneder, Fillauer, Fior&Gentz καθώς και στον τομέα των θεραπευτικών υποδημάτων μεταξύ αυτών οι Perpedes, Duna κ.α.