Υψηλή Τεχνολογία Κ.Α.

01

Πληροφορίες

Υψηλή Τεχνολογία Κάτω Άκρων

Διεκδικήστε ξανά τη ζωή σας με ένα βιονικό γόνατο με μικροεπεξεργαστή για την πρόθεσή σας.
Είτε είστε πρόσφατα ακρωτηριασμένοι, είτε έχετε ήδη βιώσει τη ζωή με προσθετικό μέλος, υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθετε και να κερδίσετε από μια άρθρωση γόνατος ελεγχόμενη από μικροεπεξεργαστή (bionic). Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε για την οικογένεια των βιονικών γονάτων και ανακαλύψτε πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τη ζωή σας.

Η σύγχρονη προσθετική, με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, παρέχει στοχευμένη υποστήριξη, ώστε να μπορείτε να ζήσετε μια ανεξάρτητη, αυτόνομη ζωή. Χάρη στην τεχνολογία, η πρόθεσή σας εντοπίζει κρίσιμες καταστάσεις εκ των προτέρων, ώστε να μπορεί να σας υποστηρίξει ανάλογα. Από την αποφυγή πτώσεων έως την στοχευμένη υποστήριξη για κάθισμα, οι καινοτόμες λειτουργίες μιας βιονικής πρόθεσης, είναι κατάλληλες για μονόπλευρο ή και αμφίπλευρο ακρωτηριασμό. Η εξέλιξη των βιονικών γονάτων με μικροεπεξεργαστή σημαίνει ότι οι ακρωτηριασμένοι μπορούν να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη και ελεύθερη ζωή.

Οι αρθρώσεις γόνατος Bionic είναι σχεδιασμένες για άτομα που έχουν μηριαίους ακρωτηριασμούς (πάνω από το γόνατο). Είναι βασικό κομμάτι του τεχνητού σας μέλους, και μαζί με τη θήκη και το πέλμα, αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόθεση. Το προσθετικό σας μέλος θα είναι μοναδικό για εσάς και τις ανάγκες σας.
Οι μικροεπεξεργαστές, παρέχουν την πιο εξελιγμένη μέθοδο ελέγχου ενός πρόσθετου μέλους. Αυτές οι σύνθετες αρθρώσεις γονάτων έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθούν να περπατάτε με σταθερό και αποτελεσματικό βάδισμα, που μοιάζει περισσότερο με το φυσικό τρόπο βάδισης.

Kάθε ακρωτηριασμένος έχει μοναδικές απαιτήσεις από την πρόθεσή του, ανάλογα με τον τρόπο ζωής του και τον βαθμό της κινητικότητάς του. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο μπορεί να έχετε διαφορετικές απαιτήσεις από κάποιον που εργάζεται ως πυροσβέστης. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό το προσθετικό μέλος σας να ταιριάζει σε εσάς και τον τρόπο ζωής σας.

Πώς Λειτουργεί ένα Βιονικό Γόνατο

Όλα τα βιονικά γόνατα διαθέτουν, μικροεπεξεργαστή, αισθητήρες, λογισμικό, σύστημα αντίστασης, και μπαταρία. Ο μικροεπεξεργαστής ελέγχει το υγρό που υπάρχει εσωτερικά του υδραυλικού ή πνευματικού γόνατος. Καταγράφει κάθε φάση του κύκλου βάδισής σας μέσω των αισθητήρων. Όλα τα παραπάνω επιτρέπουν στο γόνατο να προσαρμόζεται αποτελεσματικά κάθε φορά, ανάλογα με τη βάδισή σας, σε διαφορετικές ταχύτητες, επιτρέποντάς σας να ανεβοκατεβαίνετε σκάλες ή ράμπες με ασφάλεια.

Κύκλος Βάδισης

Ένας κύκλος βάδισης αποτελείται από την φάση αιώρησης και την φάση στάσης.

Όταν βρίσκεστε στη φάση αιώρησης ( το στάδιο που το πόδι σας ταλαντεύεται εμπρός καθώς κάνετε το επόμενο βήμα), το γόνατό σας είναι είτε σε κάμψη είτε σε έκταση. Σ αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεστε μεγάλη αντίσταση στο γόνατο, αντίθετα επιθυμείτε μια αρμονική κίνηση προς τα εμπρός. Ο μικροεπεξεργαστής του προσθετικού μέλους σας καταγράφει σε ποιο σημείο του κύκλου βάδισης βρίσκεστε και προσαρμόζει ανάλογα την υποστήριξη / αντίσταση που χρειάζεστε.

Όταν βρίσκεστε στη φάση στάσης το πόδι σας πατά στο έδαφος, και το βάρος του σώματός σας πέφτει στην πρόθεση. Σε αυτή τη φάση, το γόνατο λυγίζει ελαφρά, ακόμα και αν απλά στέκεστε. Στη φάση στάσης κατά τον βηματισμό, χρειάζεστε μεγαλύτερη αντίσταση ώστε να ρίξετε το βάρος του σώματός σας και να επιτευχθεί ομαλός βηματισμός, με φυσικό τρόπο.  

Οι προσθετικοί της VESALIUS θα προγραμματίσουν το γόνατό σας, ανάλογα με τον κύκλο της βάδισής σας.

Τα βιονικά γόνατα αντιλαμβάνονται τις κινήσεις σας και γνωρίζουν αν στέκεστε και χαλαρώνετε, ή θέλετε να ξεκινήσετε το επόμενο βήμα σας. Προσαρμόζονται στην τρέχουσα κατάσταση και τις κινήσεις σας, επιτρέποντάς σας να κινείστε ελεύθερα χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτείτε δύο φορές. Σας δίνουν τη δυνατότητα να κατανέμετε ομοιόμορφα το βάρος μεταξύ των δύο ποδιών, βοηθώντας στην αποφυγή μακροχρόνιων σκελετικών προβλημάτων.

Δεν χρειάζεται πλέον να αποφεύγετε δραστηριότητες που απαιτούν παρατεταμένη ορθοστασία, καθώς μια βιονική πρόθεση, σας υποστηρίζει σε κάθε επιφάνεια, ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος με κλίσεις, παρέχοντάς σας απόλυτη ασφάλεια όλη την ημέρα.

ΠερισσότεραΛιγότερα
02

Προϊόντα

Φίλτρα
Φίλτρα

Κατασκευαστής

Αδιάβροχο

Βαθμός Κινητικότητας

Τύπος Προϊόντος

03

Συνεργάτες

Η Vesalius διαθέτει ένα δίκτυο αξιόπιστων και διεθνώς αναγνωρισμένων συνεργατών και προμηθευτών. Εταιρείες που πρωτοπορούν στις τεχνολογίες των προθέσεων και των ορθώσεων μεταξύ αυτών οι Ottobock, Ossur, Dorset, Streifeneder, Fillauer, Fior&Gentz καθώς και στον τομέα των θεραπευτικών υποδημάτων μεταξύ αυτών οι Perpedes, Duna κ.α.