Κάλτσες Σιλικόνης

01

Πληροφορίες

Το μέσο που σας προσφέρει προστασία και άνεση!

Πώς λειτουργεί η κάλτσα σιλικόνης

Οι κάλτσες σιλικόνης παίζουν σημαντικό ρόλο στην άνεση και την υγεία ενός χρήστη τεχνητού μέλους. Η κάλτσα τοποθετείται στο μέλος σας και έπειτα στη θήκη σας. (Η θήκη είναι η κατασκευή που αγκαλιάζει, προστατεύει το μέλος σας, και το συνδέει με την πρόθεσή σας).

Τι είναι η κάλτσα σιλικόνης

Πρακτικά, η κάλτσα σιλικόνης είναι ένα κάλυμμα προστασίας κατασκευασμένο από εύκαμπτα και μαλακά υλικά. Καθώς ελαχιστοποιούν την κίνηση μέσα στη θήκη, σας εξασφαλίζουν άνεση, και ενισχυμένη φροντίδα της επιδερμίδας και του μέλους σας.

Κατασκευάζονται αποκλειστικά από ιατρικού τύπου σιλικόνη, είναι ανθεκτικές, με υψηλή αντοχή, και προσαρμόζονται πλήρως στα περισσότερα σχήματα κολοβώματος.

Η επένδυση σιλικόνης, σφίγγει την επιδερμίδα και έτσι σταθεροποιεί το άκρο σας μέσα στο πρόσθετο μέλος. Αυτό βοηθά τη μείωση των περιστροφών μέσα στην θήκη, και απορροφά τους κραδασμούς, δίνοντάς σας τελικά μεγαλύτερη ανάρτηση.

Ανατομία της κάλτσας σιλικόνης

Οι κάλτσες σιλικόνης εξωτερικά διαθέτουν ένα υφασμάτινο κάλυμμα, που διευκολύνει την τοποθέτηση και την αφαίρεσή τους. Περιέχουν έλαια με ευχάριστη και φρέσκια μυρωδιά, και ένα διπλό στρώμα περιβλήματος που εξασφαλίζει εξαιρετική σταθερότητα, και ταυτόχρονα διαπλάθει την επιδερμίδα απορροφώντας τους κραδασμούς.

Πολλές φορές, αιτία ακρωτηριασμού αποτελούν διάφορες αγγειακές ασθένειες ή ο διαβήτης. Οι κάλτσες σιλικόνης έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα ελέγχουν τα οιδήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από τον μεγάλο βαθμό πίεσης που ασκείται στην ευάλωτη επιδερμίδα όταν κανείς φορά ένα τεχνητό μέλος, (προσφέροντάς μεγάλο βαθμό προστασίας (cushioning).

 Τύποι κάλτσας σιλικόνης

Στη σύγχρονη προθετική αποκατάσταση και ανεξαρτήτως τρόπου κατασκευής της θήκης, έχουν επικρατήσει δύο βασικοί τρόποι συγκράτησης του κολοβώματος με τη θήκη. Είτε με τεχνολογία υποπίεσης (vacuum), είτε με συγκράτηση μέσω ασφάλειας εγκλωβισμού με πύρο (pin).

Οι κάλτσες σιλικόνης με υποπίεση (vacuum),  διαθέτουν ένα λαστιχένιο δακτύλιο, ο οποίος σφραγίζει τον αέρα εντός της θήκης. Στη θήκη του τεχνητού μέλους τοποθετείται μια βαλβίδα μέσω της οποίας εξάγεται ο αέρας, και έτσι επιτυγχάνεται συγκράτηση.

Οι κάλτσες σιλικόνης με ασφάλεια εγκλωβισμού, διαθέτουν έναν πύρο (pin), ο οποίος συγκρατείται στη βάση της θήκης. Ο τρόπος αυτός ενδείκνυται για μέσα ή υψηλά επίπεδα ακρωτηριασμού, για χρήστες με χαμηλό έως μέσο επίπεδο δραστηριότητας, που επιθυμούν υψηλή αίσθηση ασφάλειας.

Τα μέλη της ομάδας αποκατάστασης της VESALIUS αναλαμβάνουν να απαντήσουν στις απαιτήσεις που γεννούν οι καινούριες συνθήκες ζωής. Αν και με τα χρόνια και καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, τα προσθετικά μέλη έχουν γίνει πιο προηγμένα και εξελιγμένα, οι άνθρωποι που έχετε δίπλα σας παραμένουν καθοριστικός παράγοντας.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ρωτήστε μας για ειδικά και πρακτικά θέματα, ενημερωθείτε σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ και τα τεχνητά μέλη αλλά και για ό,τι αφορά πρόσθετα μέλη και τιμές.

Και μην ξεχνάτε: ζητήστε ψυχολογική υποστήριξη, συναντηθείτε με άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς, μοιραστείτε την εμπειρία σας – γιατί όσο εξελιγμένα και αν είναι σήμερα τα πρόσθετα μέλη, είναι η δύναμη των ανθρώπων που τα κάνει να κινούνται.

ΠερισσότεραΛιγότερα
02

Προϊόντα

Φίλτρα
Φίλτρα

Κατασκευαστής

Τιμή

Αδιάβροχο

Μέγεθος

Βαθμός Κινητικότητας

Τύπος Προϊόντος03

Συνεργάτες

Η Vesalius διαθέτει ένα δίκτυο αξιόπιστων και διεθνώς αναγνωρισμένων συνεργατών και προμηθευτών. Εταιρείες που πρωτοπορούν στις τεχνολογίες των προθέσεων και των ορθώσεων μεταξύ αυτών οι Ottobock, Ossur, Dorset, Streifeneder, Fillauer, Fior&Gentz καθώς και στον τομέα των θεραπευτικών υποδημάτων μεταξύ αυτών οι Perpedes, Duna κ.α.