Αντιβραχίου

01

Πληροφορίες

Ο ακρωτηριασμός στο ύψος του πήχη, γνωστός και ως κάτω του αγκώνα, λαμβάνει χώρα μέσω της κερκίδας (radius) και της ωλένης (ulna) του κάτω βραχίονα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η πρόθεση αποτελείται από μια υποδοχή, την θήκη, η οποία περιέχει το κολόβωμα, το τμήμα του μέλους το οποίο έχει παραμείνει μετά τον ακρωτηριασμό, τον προσθετικό καρπό και μια τερματική διάταξη, η οποία μπορεί να είναι ένα χέρι, ένα άγκιστρο ή διάφορα λοιπά εξαρτήματα. Το σύστημα θα περιλαμβάνει επίσης προσαρμογείς και άλλα στοιχεία σύνδεσης. Στην πρόθεση μπορεί να τοποθετηθεί ένα κοσμητικό κάλυμμα έτσι ώστε να είναι άρτια αισθητικά.

  • ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Η μηχανική πρόθεση είναι μία λειτουργική πρόθεση που ανταποκρίνεται στις κινήσεις του σώματος. Με την χρήση ενός ιμάντα που προσαρμόζει στο σώμα, η παλάμη ανταποκρίνεται ημιαυτόματα στις κινήσεις του σώματος.

Ανάλογα με το μοντέλο παλάμης που θα επιλέξετε, σε συνεργασία με τον Μηχανικό Ορθοπεδικής της Vesalius, καθορίζονται και οι δυνατότητες που σας προσφέρει.

  • ΜΥΟΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Οι μυοηλεκτρικές προθέσεις  μπορούν να προσφέρουν κίνηση στην παλάμη που σχεδόν προσομοιάζει με την φυσική κίνηση. Έτσι, δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να κρατά μεγάλα και μικρά, ελαφριά και βαριά αντικείμενα. Ειδικότερα λειτουργούν μέσω των μυοηλεκτρικών σημάτων, τα οποία χρησιμοποιούν τους μύες στο κολόβωμα του χρήστη  για να κινήσουν την παλάμη. Τα ηλεκτρόδια τοποθετούνται σε δύο προκαθορισμένες θέσεις μυών και συλλέγουν τα μυϊκά σήματα όταν ο ασθενής συστέλλει τους μύες του / της.

Ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε, σε συνεργασία με τον Μηχανικό Ορθοπεδικής της Vesalius, καθορίζονται και οι δυνατότητες που σας προσφέρει.

Στις μυοηλεκτρικές προθέσεις εντάσσεται και ο πιο σύγχρονος κλάδος, αυτός των βιονικών προθέσεων.Οι εκλεπτυσμένες στον σχεδιασμό όσο και στην τεχνολογία βιονικές προθέσεις σας προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα κινήσεων όπως μεμονωμένη κίνηση σε κάθε δάχτυλο, έλεγχο ταχύτητας, επιλέξιμες θέσεις αντίχειρα και διαφορετικά μοτίβα πιασίματος. Με τις βιονικές παλάμες οι χρήστες μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής, εκτελώντας μεγάλο εύρος των κινήσεων που απαιτούνται όπως η κατανάλωση γευμάτων, η μεταφορά αποσκευών, η πληκτρολόγηση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  • ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Η διακοσμητική πρόθεση είναι μία παθητική λύση, που επιλέγεται από χρήστες που δίνουν βαρύτητα στο εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και στην ελαφριά κατασκευή.

Οι διακοσμητικές προθέσεις σιλικόνης περιέχουν μια υποδοχή, την θήκη, η οποία περιέχει το κολόβωμα, το τμήμα του μέλους το οποίο έχει παραμείνει μετά τον ακρωτηριασμό και ένα χέρι σιλικόνης το οποίο αισθητικά προσομοιάζει στα χρώματα και το μέγεθος του σώματός σας.

 

ΠερισσότεραΛιγότερα
02

Προϊόντα

Φίλτρα
Φίλτρα

Κατασκευαστής03

Συνεργάτες

Η Vesalius διαθέτει ένα δίκτυο αξιόπιστων και διεθνώς αναγνωρισμένων συνεργατών και προμηθευτών. Εταιρείες που πρωτοπορούν στις τεχνολογίες των προθέσεων και των ορθώσεων μεταξύ αυτών οι Ottobock, Ossur, Dorset, Streifeneder, Fillauer, Fior&Gentz καθώς και στον τομέα των θεραπευτικών υποδημάτων μεταξύ αυτών οι Perpedes, Duna κ.α.