Κνημοποδική (AFOs)

01

Πληροφορίες

Η κνημοποδική όρθωση (AFO, ακρώνυμο για Ankle-Foot Orthosis) υποστηρίζει την περιοχή του αστραγάλου και του πέλματος και εκτείνεται από τη γάμπα μέχρι και το πέλμα. Η λειτουργικότητα της όρθωσης, εκτός της υποστήριξης που πρέπει να παρέχει, εστιάζεται και στην διατήρηση της σωστής ανατομίας του σώματος και του ελέγχου της κίνησης. Μία κνημοποδική όρθωση είναι ένας νάρθηκας από θερμοπλαστικό υλικό κατασκευασμένος επί μέτρου ή μαζικής παραγωγής, που περικλείει το πίσω μέρος της γάμπας και το κάτω μέρος του πέλματος. Μπορεί να κατασκευασθεί με ή χωρίς άρθρωση αστραγάλου και να είναι έσω υποδήματος.

Μία κνημοποδική όρθωση χρησιμοποιείται γενικά από ασθενείς που πάσχουν από νευρολογικές ή ορθοπεδικές παθήσεις, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, σκλήρυνση κατά πλάκας,  εγκεφαλική παράλυση κα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κνημοποδικός νάρθηκας λειτουργεί διατηρώντας τις πληγείσες αρθρώσεις σε σωστή ευθυγράμμιση για να ξεπεραστεί η αδυναμία ή η ανισορροπία των μυών.

Η άρθρωση που ενσωματώνεται στην όρθωση επιτελεί την λειτουργία της άρθρωσης αστραγάλου ή άλλες λειτουργίες που το πόδι δεν είναι ικανό να εκτελέσει από μόνο του.

ΠερισσότεραΛιγότερα
03

Συνεργάτες

Η Vesalius διαθέτει ένα δίκτυο αξιόπιστων και διεθνώς αναγνωρισμένων συνεργατών και προμηθευτών. Εταιρείες που πρωτοπορούν στις τεχνολογίες των προθέσεων και των ορθώσεων μεταξύ αυτών οι Ottobock, Ossur, Dorset, Streifeneder, Fillauer, Fior&Gentz καθώς και στον τομέα των θεραπευτικών υποδημάτων μεταξύ αυτών οι Perpedes, Duna κ.α.