Βραχιονίου

01

Πληροφορίες

Σε έναν ακρωτηριασμό βραχιονίου οστού (επίσης γνωστός ως «άνω του αγκώνα»), ο ακρωτηριασμός γίνεται μέσω του οστού του βραχιονίου, και ο αγκώνας δεν υπάρχει πλέον.

Η πρόθεση βραχιονίου αποτελείται από μια υποδοχή, την θήκη, η οποία περιέχει το κολόβωμα, το τμήμα του μέλους το οποίο έχει παραμείνει μετά τον ακρωτηριασμό, έναν προσθετικό αγκώνα, έναν πρόσθιο σύνδεσμο καρπού και μια τερματική συσκευή, η οποία μπορεί να είναι ένα χέρι, ένα άγκιστρο ή διάφορα λοιπά εξαρτήματα. Το σύστημα θα περιλαμβάνει επίσης προσαρμογείς και άλλα στοιχεία σύνδεσης. Στην πρόθεση μπορεί να τοποθετηθεί ένα κοσμητικό κάλυμμα έτσι ώστε να είναι δύσκολο να αναγνωριστεί αυτή οπτικά και να είναι αισθητικά άρτιο το αποτέλεσμα.

  • ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Η μηχανική πρόθεση είναι μία λειτουργική πρόθεση που ανταποκρίνεται στις κινήσεις του σώματος. Με την χρήση ενός ιμάντα που προσαρμόζει στο σώμα, η παλάμη και ο αγκώνας ανταποκρίνονται ημιαυτόματα στις κινήσεις του σώματος.

Ανάλογα με το μοντέλο αγκώνα και παλάμης που θα επιλέξετε, σε συνεργασία με τον Μηχανικό Ορθοπεδικής της Vesalius, καθορίζονται και οι δυνατότητες που σας προσφέρει.

  • ΜΥΟΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Οι μυοηλεκτρικές προθέσεις  μπορούν να προσφέρουν κίνηση στην παλάμη και τον αγκώνα που σχεδόν προσομοιάζει με την φυσική κίνηση. Έτσι, δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να κρατά ή να ανυψώνει μεγάλα και μικρά, ελαφριά και βαριά αντικείμενα, να ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες όπως να χρησιμοποιεί οικιακά σκεύη για την προετοιμασία και κατανάλωση φαγητού, να χρησιμοποιεί στυλό για να γράφει κ.ο.κ.

Οι προθέσεις αυτής της κατηγορίας λειτουργούν μέσω των μυοηλεκτρικών σημάτων, τα οποία χρησιμοποιούν τους μύες στο κολόβωμα του χρήστη  για να μετακινήσουν τον αγκώνα ή την παλάμη. Τα ηλεκτρόδια τοποθετούνται σε δύο προκαθορισμένες θέσεις μυών και συλλέγουν τα μυϊκά σήματα όταν ο ασθενής συστέλλει τους μύες του / της.

Ειδικότερα η άρθρωση αγκώνα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και η κίνηση ρυθμίζεται από τα μυϊκά σήματα του χρήστη. Η παλάμη σε μερικά μοντέλα διαθέτει πολλαπλά προγράμματα ελέγχου για την προσαρμογή της πρόθεσης χειρός στις ατομικές ανάγκες του χρήστη. Για παράδειγμα το άνοιγμα ή κλείσιμο των δαχτύλων ή και η περιστροφή του καρπού ανάλογα με το αν μπορεί να ελέγξει ένα ή δύο μυϊκά σήματα.

Στις μυοηλεκτρικές προθέσεις εντάσσεται και ο πιο σύγχρονος κλάδος, αυτός των βιονικών προθέσεων.

Ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε, σε συνεργασία με τον Μηχανικό Ορθοπεδικής της Vesalius, καθορίζονται και οι δυνατότητες που σας προσφέρει.

  • ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Η διακοσμητική πρόθεση είναι μία παθητική λύση, που επιλέγεται από χρήστες που δίνουν βαρύτητα στο εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και στην ελαφριά κατασκευή.

Οι διακοσμητικές προθέσεις σιλικόνης περιέχουν μια υποδοχή, την θήκη, η οποία περιέχει το κολόβωμα, το τμήμα του μέλους το οποίο έχει παραμείνει μετά τον ακρωτηριασμό και ένα χέρι σιλικόνης το οποίο αισθητικά προσομοιάζει στα χρώματα και το μέγεθος του σώματός σας.

ΠερισσότεραΛιγότερα
02

Προϊόντα

Φίλτρα
Φίλτρα

Κατασκευαστής03

Συνεργάτες

Η Vesalius διαθέτει ένα δίκτυο αξιόπιστων και διεθνώς αναγνωρισμένων συνεργατών και προμηθευτών. Εταιρείες που πρωτοπορούν στις τεχνολογίες των προθέσεων και των ορθώσεων μεταξύ αυτών οι Ottobock, Ossur, Dorset, Streifeneder, Fillauer, Fior&Gentz καθώς και στον τομέα των θεραπευτικών υποδημάτων μεταξύ αυτών οι Perpedes, Duna κ.α.