Menu

  • Εγγραφή
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
Home / Νέα & Ενημερώσεις / Ταξιδεύοντας με προσθετικά μέλη: Αναλυτικός οδηγός
εταιρία κατασκευής προσθετικών μελών στη Θεσσαλονίκη

Νέα & Ενημερώσεις

Ταξιδεύοντας με προσθετικά μέλη: Αναλυτικός οδηγός

Τα ταξίδια πρέπει να είναι μια εμπειρία συναρπαστική και προσβάσιμη από όλους.

Για τα άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό, ωστόσο, οι ανησυχίες και η αγωνία που συνεπάγεται ένα ταξίδι μπορούν να σταθούν ανασταλτικός παράγοντας.

Αν και είναι φυσικό να έχετε ερωτήσεις όσον αφορά νέους προορισμούς, τα σημεία ελέγχου σε ένα αεροδρόμιο, το ίδιο το ταξίδι καθώς και τις διάφορες προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκειά του, πρέπει να γνωρίζετε πως το ταξίδι με προσθετικό μέλος είναι εφικτό.

Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε σε συχνές ερωτήσεις γύρω από το ταξίδι με τεχνητό πόδι και θα προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές για να εξασφαλίσετε μια ομαλή και ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία!

 

Μπορώ να ταξιδέψω με ένα προσθετικό μέλος;

Φυσικά και μπορείτε να ταξιδέψετε με τεχνητό πόδι ή χέρι. Το να πάτε διακοπές εντός ή εκτός Ελλάδας με αεροπλάνο ή άλλο μεταφορικό μέσα είναι εφικτό.

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια δεσμεύονται να διασφαλίσουν την άνεση και την ασφάλεια όλων των επιβατών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με προσθετικά μέλη. Μάλιστα, όσο περισσότερο καιρό χρησιμοποιείτε την πρόθεσή σας και νιώθετε άνετα με αυτήν, τόσο πιο εύκολο θα είναι και το ταξίδι σας.  

Ακολουθώντας τις συμβουλές μας και κατανοώντας τους κανονισμούς, μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας με σιγουριά και να ζήσετε μια νέα περιπέτεια.

 

ταξιδεύοντας με τεχνητό πόδι

 

Επιτρέπονται τα τεχνητά μέλη στο αεροπλάνο;

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις των ατόμων που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό και χρησιμοποιούν προθέσεις άνω ή κάτω άκρων είναι το αν επιτρέπονται τα τεχνητά μέλη στα αεροπλάνα.

Η απάντηση είναι «Ναι»!

Οι προθέσεις όχι μόνο επιτρέπονται αλλά οι αεροπορικές εταιρείες καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να σας εξασφαλίσουν ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Ακολουθούν ορισμένα βασικά σημεία που πρέπει να έχετε υπόψη πριν ταξιδέψετε για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι υπό έλεγχο και να νιώσετε πιο σίγουροι για το ταξίδι σας:

  • Ειδοποιήστε την αεροπορική εταιρεία: Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, είναι καλή ιδέα να ενημερώσετε εκ των προτέρων την αεροπορική σας εταιρεία για το προσθετικό σας μέλος. Αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να σας παράσχουν οποιαδήποτε απαραίτητη βοήθεια και να εξασφαλίσουν μια ομαλή διαδικασία check-in ή κάποια προτεραιότητα κατά την επιβίβαση.
  • Προετοιμαστείτε για τον έλεγχο ασφαλείας: Τα σημεία ελέγχου μπορεί να είναι πηγή άγχους για πολλούς ταξιδιώτες, ειδικά όσους έχουν προσθετικά άκρα. Να είστε έτοιμοι να υποβληθείτε σε πρόσθετο έλεγχο, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει μια σύντομη επιθεώρηση του προσθετικού σας μέλους, οπότε προτιμήστε χαλαρά ρούχα. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας είναι εκπαιδευμένοι να χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις με σεβασμό και ευαισθησία.
  • Έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα: Προτείνουμε να ταξιδεύετε πάντα με κάποιο έγγραφο που να σχετίζεται με το τεχνητό σας μέλος, όπως μια γνωμάτευση, κατά προτίμηση στα αγγλικά αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Κάτι τέτοιο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά τη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας ή αν συμβεί οποιοδήποτε απρόοπτο στις διακοπές σας.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Ακρωτηριασμός ποδιού – Τι να προσέξετε πριν και μετά το χειρουργείο 

 

Ταξιδεύοντας με προσθετικά μέλη: συμβουλές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι

Όπως αναφέραμε, το ταξίδι με προσθετικό μέλος δεν είναι σε καμία περίπτωση ακατόρθωτο. Αν προετοιμαστείτε κατάλληλα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα.

Δείτε μερικές συμβουλές που μπορούν να κάνουν το ταξίδι σας ακόμα πιο ασφαλές και άνετο.

 

Ενημερώστε τον ιατρό και τον προσθετικό σας για το ταξίδι σας

Είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε τις συμβουλές του ειδικού που σας παρακολουθεί και γνωρίζει ακριβώς το ιστορικό σας. Αν σκοπεύετε να κάνετε δραστηριότητες που δεν συνηθίζετε, όπως το να περπατήσετε περισσότερο, να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, να κολυμπήσετε με ένα αδιάβροχο τεχνητό πόδι κ.α., καλό είναι να το συζητήσετε με τον προσθετικό σας για να σας δώσει ακριβείς συμβουλές και οδηγίες.

 

Ελέγξτε την πρόθεσή σας πριν την αναχώρηση

Ο τακτικός έλεγχος της πρόθεσής σας είναι πάντα χρήσιμος, ειδικά όμως πριν από κάποιο μεγάλο ταξίδι είναι αναγκαίος.

Βεβαιωθείτε ότι το τεχνητό σας μέλος κινείται, λυγίζει και «ακούγεται» φυσιολογικά, δεν έχει ρωγμές, δεν έχει χαλαρώσει κ.λπ. Ελέγξτε επίσης και τις κάλτσες κολοβώματος από σιλικόνη.

 

Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία και το ξενοδοχείο σας

Εξηγήστε αναλυτικά τυχόν περιορισμούς και ανησυχίες και μην αρκεστείτε σε γενικολογίες.

Πολλά καταλύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό μπορεί να μη διαθέτουν ανελκυστήρα, να βρίσκονται σε σημείο με δύσκολη πρόσβαση, να έχουν περιορισμένο χώρο στο δωμάτιο και το μπάνιο κ.α. Ζητήστε δωμάτιο στο ισόγειο και βεβαιωθείτε ότι έχετε γίνει κατανοητοί.

Αντίστοιχα βεβαιωθείτε ότι θα φτάσετε νωρίς στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και ζητήστε να υπάρχει διαθέσιμο αμαξίδιο για την ευκολότερη εξυπηρέτησή σας, ειδικά αν βιάζεστε ή η διαδρομή μέχρι την πύλη σας είναι μεγάλη. Ζητήστε τη βοήθεια των αεροσυνοδών όποτε κρίνετε απαραίτητο.

 

Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα

Βάλτε στη βαλίτσα σας επιπλέον κάλτσες σιλικόνης, ένα κατσαβίδι, καθαριστικά που μπορεί να χρησιμοποιείτε για τη φροντίδα του τεχνητού μέλους ή φαρμακευτικά προϊόντα για τη φροντίδα του κολοβώματος.

Άνετα παπούτσια, ειδικά αν μιλάμε για διαβητικό πόδι, και κάποιο βοήθημα, όπως μπαστούνι, μπορούν να φανούν χρήσιμα αν σκοπεύετε να περπατήσετε πολύ.

Μην παραλείψετε να κάνετε έρευνα πριν την αναχώρησή σας ώστε να έχετε μαζί σας σημαντικά τηλέφωνα από νοσοκομείο ή πρεσβεία για παν ενδεχόμενο, στοιχεία επικοινωνίας ενός προσθετικού στη χώρα στην οποία ταξιδεύετε, τα τηλέφωνα των υπηρεσιών που θα χρησιμοποιήσετε (π.χ. για ενοικίαση αυτοκινήτου, ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο κ.α.).

 

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας

Απρόοπτα μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε ταξίδι, είτε ταξιδεύετε με τεχνητό πόδι είτε όχι.

Σκοπός του ταξιδιού και των διακοπών σας είναι να χαλαρώσετε και να περάσετε καλά, οπότε αν προκύψει κάποια αναποδιά, μείνετε ψύχραιμοι για να την αντιμετωπίσετε.

Σε κάθε περίπτωση, αν οποιοσδήποτε σας κάνει να αισθανθείτε άβολα, εκφράστε τη δυσαρέσκειά σας, ζητήστε να μιλήσετε με τον υπεύθυνό του ή προτιμήστε να επικοινωνήσετε μέσω email αντί τηλεφώνου για να υπάρχει και γραπτώς η συνομιλία σας.

 

ταξίδι με προσθετικό μέλος

Δείτε και αυτό: Πόσο κοστίζει ένα τεχνητό μέλος και πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς

 

Ταξίδι με αεροπλάνο και τεχνητό μέλος – τελευταίες σκέψεις

Μην αφήνετε οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας να σας περιορίσει.

Το ταξίδι με τεχνητό μέλος είναι όχι μόνο εφικτό, αλλά και μια ευκαιρία να εξερευνήσετε τον κόσμο και να δημιουργήσετε υπέροχες αναμνήσεις.

Ακολουθώντας τις ταξιδιωτικές συμβουλές της VESALIUS και μένοντας ενημερωμένοι για τους κανονισμούς, μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με αυτοπεποίθηση. Καθώς ταξιδεύετε σε νέους προορισμούς, θυμηθείτε ότι ο κλάδος του τουρισμού και της φιλοξενίας εξελίσσεται ώστε να είναι πιο συμπεριληπτικός και να λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες κάθε ανθρώπου.

Το προσθετικό σας άκρο δεν είναι εμπόδιο, αλλά απόδειξη της ανθεκτικότητας και της αποφασιστικότητάς σας!

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειαστείτε, επικοινωνήστε με τους ειδικούς προσθετικούς της VESALIUS.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσε Ραντεβού

Δωρεάν εξειδικευμένο service μια φορά το χρόνο!

Η διαδικασία της βαδιστικής αποκατάστασης ξεκινά αμέσως μετά τον ακρωτηριασμό. Ο ασθενής σε συνεργασία και υπό τις οδηγίες ενός φυσικοθεραπευτή ή του γιατρού δημιουργούν ένα πρόγραμμα αποκατάστασης προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιστατικού.

Η ομάδα των ειδικών προτείνει εξειδικευμένες ασκήσεις για την διατήρηση ή την αύξηση της δύναμης των μυών. Η καλή φυσική κατάσταση του ασθενή διευκολύνει την γρηγορότερη και ευκολότερη βαδιστική αποκατάσταση.

Επικοινωνήστε Τώρα
εξειδικευμένο service τεχνητών μελών
0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι είναι άδειοΠροσθέστε προϊόντα