Τα Προϊόντα μας

ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΟΡΜΟΥ

ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΟΡΜΟΥ

Οι κηδεμόνες κορμού ή θωρακοοσφυϊκοί νάρθηκες χρησιμοποιούνται επιτυχώς για την διόρθωση της ιδιοπαθούς σκολίωσης και της κύφωσης στα παιδιά και τους εφήβους. Μέχρι και σήμερα ο κηδεμόνας Boston αποτελεί κυρίαρχη επιλογή ιατρών και ασθενών. Σε μια ευαίσθητη ηλικία, όπως η εφηβική, η διακριτική του εμφάνιση τον καθιστά ιδανικό για τοποθέτηση μέσα από τα ρούχα και επιτρέπει την χρήση του κατά τις καθημερινές δραστηριότητες.

Η μέθοδος αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’70 στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Θεραπευτικά ο κηδεμόνας Boston προτείνεται από τον ιατρό με στόχο την διόρθωση της καμπυλότητας σε σημεία του κορμού και ενδείκνυται σε σπονδυλικές στήλες με καμπυλότητα μεταξύ 25-40 μοιρών. Είναι ένας δυναμικά ενεργός νάρθηκας, σχεδιασμένος να συγκρατεί την σπονδυλική στήλη μέσω του κανόνα των τριών σημείων σε πολλαπλούς άξονες πίεσης.  Διαμορφώνεται κατόπιν λήψης μέτρων από τον εξειδικευμένο πτυχιούχο Μηχανικό Ορθοπεδικής της Vesalius και έπειτα από γνωμάτευση του ιατρού και τις απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις. Ο εξατομικευμένος κηδεμόνας κορμού κατασκευάζεται από θερμοπλαστικό υλικό στο εργαστήριο μας και διαθέτει στο πίσω μέρος ιμάντες με Velcro για την ορθή τοποθέτησή του.

Ο κηδεμόνας τύπου Cheneau είναι ένας νάρθηκας που λειτουργεί διορθωτικά στην θέση της σπονδυλικής στήλης ασκώντας πίεση μέσω του εξατομικευμένου τρόπου που κατασκευάζεται το κέλυφος του. Οι διορθώσεις επιλέγονται κατά την διαμόρφωσή του, κατόπιν λήψης των μέτρων του κορμού του ασθενή, από τον εξειδικευμένο πτυχιούχο Μηχανικό Ορθοπεδικής της Vesalius και έπειτα από γνωμάτευση του ιατρού και τις απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις. Ο εξατομικευμένος κηδεμόνας κορμού Cheneau κατασκευάζεται από θερμοπλαστικό υλικό στο εργαστήριο μας και διαθέτει στο εμπρόσθιο μέρος ιμάντες με Velcro για την ορθή τοποθέτησή του.

Στην Vesalius διαθέτουμε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Προσαρμόστε τον κηδεμόνα στην προσωπικότητα και τις προτιμήσεις σας!
Κλεάνθους 4, Θεσσαλονίκη, 54642
t. 2310233723 f. 2310868071

Login Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης