Τα Προϊόντα μας

ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ

ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ
ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ

Τα χέρια μας εκπληρώνουν πολλές σημαντικές λειτουργίες στην καθημερινή ζωή και αποτελούν βασικό στοιχείο του ανθρώπινου κινητικού συστήματος. Κατά τη διαδικασία της αποκατάστασης μετά από έναν ακρωτηριασμό στο χέρι, το άτομο που επηρεάζεται,  θα επιλέξει την πρόθεση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την καθημερινότητά του.

Απώτερος στόχος  της διαδικασίας αποκατάστασης είναι η πρόθεση να εφαρμόζει και να λειτουργεί ως προέκταση του κορμού. Το επίπεδο ακρωτηριασμού, ο όρος δηλαδή που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη θέση στην οποία έχει ακρωτηριαστεί το μέρος του σώματος, ορίζει και το είδος της πρόθεσης που μπορεί να επιλεχθεί. Ένας δεύτερος παράγοντας είναι η τεχνολογία που αυτή θα φέρει και η οποία επηρεάζει την λειτουργικότητα και τις δυνατότητες της. Οι δύο αυτοί παράγοντες έχουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή σας, σε συνεννόηση τον πτυχιούχο Μηχανικό Ορθοπεδικής της Vesalius. 

Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα ακρωτηριασμού. Στην παλάμη αυτά κυμαίνονται από τον ακρωτηριασμό δακτύλων, έως τον μετακαρπικό ακρωτηριασμό μέσω των οστών του χεριού. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιλέγεται μία διακοσμητική πρόθεση σιλικόνης.

Στους ακρωτηριασμούς κάτω και άνω του αγκώνα και πιο συγκεκριμένα στο επίπεδο του καρπού, στο οριζόντιο επίπεδο του πήχη, στον αγκώνα, στο βραχίονα ή στον ώμο υπάρχουν τρεις λύσεις που έχει αναπτύξει η τεχνολογία των προθετικών κατασκευών. Οι μυοηλεκτρικές, οι μηχανικές και οι διακοσμητικές προθέσεις.

Σήμερα η τεχνολογία προσφέρει λύσεις για κάθε ανάγκη. Οι διακοσμητικές προθέσεις δίνουν έμφαση στην ελαφριά κατασκευή με εύκολη εφαρμογή και άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. Οι μηχανικές και μυοηλεκτρικές προθέσεις προσφέρουν διάφορα επίπεδα λειτουργικότητας από την στήριξη, το κράτημα και την ανύψωση αντικειμένων έως την χρήση μαχαιροπίρουνων και την γραφή με τη χρήση στυλό ή μολυβιού. Αιχμή στη τεχνολογία των προθέσεων άνω άκρων είναι οι βιονικές προθέσεις που επιτρέπουν την πληκτρολόγηση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Η πρόθεση αποτελείται από μια υποδοχή, τη θήκη, η οποία περιέχει το τμήμα του μέλους το οποίο έχει παραμείνει μετά τον ακρωτηριασμό, το κολόβωμα. Η θήκη κατασκευάζεται από τον Μηχανικό Ορθοπεδικής της Vesalius, εξατομικευμένα και κατόπιν λήψης μέτρων για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Στην Vesalius κατασκευάζουμε σε πρώτη φάση μία δοκιμαστική θήκη για τις πρόβες και το πρώτο διάστημα εφαρμογής της πρόθεσης και σε δεύτερο χρόνο κατασκευάζουμε την τελική θήκη και ενσωματώνουμε τις παρατηρήσεις ή αλλαγές εφόσον απαιτούνται. Στόχος μας είναι να είμαστε βέβαιοι πως η τελική πρόθεση θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας

Επιπλέον ανάλογα με το επίπεδο του ακρωτηριασμού η πρόθεση μπορεί να περιέχει ένα προσθετικό αγκώνα, έναν πρόσθιο σύνδεσμο καρπού, ένα προσθετικό καρπό και μια τερματική συσκευή, η οποία μπορεί να είναι ένα χέρι, ένα άγκιστρο ή διάφορα λοιπά εξαρτήματα. Το σύστημα θα περιλαμβάνει επίσης προσαρμογείς και άλλα στοιχεία σύνδεσης. Στην πρόθεση μπορεί να τοποθετηθεί ένα κοσμητικό κάλυμμα έτσι ώστε να είναι αισθητικά άρτιο το αποτέλεσμα.

Ακολούθως δείτε τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία ανά επίπεδο ακρωτηριασμού. Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Vesalius στο 2310233723.


 ΠΡΟΘΕΣΗ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΥ
Πρόθεση για βραχιονιο ακρωτηριασμό με ηλεκτρικό ελεγχόμενο αγκώνα και μυοηλεκτρική παλάμη,περιστροφή καρπού και θήκη σιλικόνης με πύρο ασφαλείας
ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΝΤΙΒΡΑΧΙΟΥ
Πρόθεση για αντιβράχιο ακρωτηριασμό με μυοηλεκτρική, μηχανική ή διακοσμητική παλάμη. Βιονικές προθέσεις για απαιτητικούς χρήστες.
ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΧΕΡΙΟΥ
Ένα προιόν τόσο μοναδικό όσο εσείς.
ΑΠΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΩΜΟΥ
Μία άρτια αισθητικά πρόθεση, φυσική συνέχεια του κορμού. Το μέγεθος και οι διαστάσεις της πρόθεσης διαμορφώνονται για να ανταποκρίνονται στο σωματότυπο κάθε χρήστη.


Κλεάνθους 4, Θεσσαλονίκη, 54642
t. 2310233723 f. 2310868071

Login Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης