Τα Προϊόντα μας

Meridium

Meridium

Το νέο προσθετικό πέλμα Meridium της Ottobock σας προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, αυξανόμενη προσαρμοστικότητα και φυσικότερη ακολουθία κινήσεων.

Το μοναδικό σχέδιο , 4ων αξόνων με την υδραυλική ρύθμιση προσαρμόζεται άμεσα στην ταχύτητα βαδίσματος του χρήστη και τις συνθήκες του εδάφους, είτε πρόκειται για μεγάλες κλίσεις, σκαλοπάτια ή άλλη συνθήκη. Όταν κάθεστε ή βρίσκεστε σε όρθια θέση, το  φυσικό σας πόδι χαμηλώνει προς το έδαφος, με σκοπό να ανακουφίσει το ακρωτηριασμένο άκρο. Χάρη στην αυτόματη ρύθμιση ύψους της φτέρνας, το Meridium είναι κατάλληλο για τους διάφορους τύπους παπουτσιών. Η εποχή που οι συχνές αλλαγές παπουτσιών σας δημιουργούσαν πονοκέφαλο είναι παρελθόν. Με το Meridium, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να προσαρμόσετε το ύψος της φτέρνας στα παπούτσια σας.

Ανηφόρες και κατηφόρες

Είτε ανεβαίνετε είτε κατεβαίνετε – χάρη στη δυνατότητα του Meridium να προσαρμόζεται, θα κατακτήσετε τις κλίσεις του εδάφους από το πρώτο σας βήμα. Απολαμβάνετε την ασφάλεια όταν ανεβαίνετε, χάρη στo μεγαλύτερο διάκενο μεταξύ ποδιού και εδάφους. Απολαμβάνετε άνετο κατέβασμα χάρη στο προσαρμοσμένο σύστημα μετακύλησης και το γρήγορο επαφή με το έδαφος.

Βάδιση σε ανώμαλο έδαφος

Το Meridium προσαρμόζεται με το έδαφος σε κάθε σας βήμα. Είτε είστε σε καλντερίμι, παρτέρι ή μονοπάτι απολαμβάνετε υψηλό επίπεδο σταθερότητας ανεξάρτητα από την μορφή του εδάφους. 

Κατέβασμα σκαλοπατιών

Το Meridium σας παρέχει την δυνατότητα όταν κατεβαίνετε σκαλοπάτια, να πατήσετε με όλο το πέλμα σας στο σκαλοπάτι. Αντί λοιπόν να σκέφτεστε την σωστή τοποθέτηση του ποδιού σας, μπορείτε να απολαμβάνετε το τοπίο τριγύρω σας. 

Θέση ακινησίας

Το Meridium ενστικτωδώς αναγνωρίζει τη στιγμή που δεν κινείστε και έχετε την ανάγκη να παραμείνετε με ασφάλεια σε θέση ακινησίας – ακόμη και όταν είστε σε έδαφος με κλίση ή ανώμαλο έδαφος.

Ανακούφιση κατά το κάθισμα

Όταν κάθεστε το Meridium χαμηλώνει προς το έδαφος, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται τόσο η φυσική εμφάνιση τοποθέτησης του ποδιού όσο και η ανακούφιση του φυσικού μέλους. 

Automatic heel height adjustment

Ανεξάρτητα από το εάν είστε ξυπόλητοι, με παπούτσια με τακούνι ή όχι – χάρη στο σύστημα αυτοματισμού ύψους της φτέρνας, μπορείτε να αλλάζετε παπούτσια γρήγορα και με ασφάλεια. 

Η υδραυλική αντίσταση ρυθμίζεται κατά τη διάρκεια της αρχικής επαφής των ποδιών,  προκειμένου να επιτυγχάνεται αξιοποίηση της φτέρνας ανάλογα με το μήκος διασκελισμού του χρήστη.

Λαμβάνοντας υπόψη την πελματιαία κάμψη, το πόδι χαμηλώνει, σε κάθε βήμα, ανάλογα με την κατάσταση του εδάφους. 

Χάρη στον υψηλό βαθμό κινητικότητας και προσαρμογής σε πραγματικό χρόνο, ο χρήστης επωφελείται από την παρατεταμένη επαφή σε όλη την επιφάνεια του εδάφους, με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα και πρόσφυση.

Το κινητό μέρος των δακτύλων, παρέχει μεγάλη επιφάνεια επαφής και εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή πίεσης στην μπροστινή περιοχή του ποδιού, όταν το πόδι αρχίζει να κυλάει και κατά το τέλος της θέσης ακινησίας.

Κατά τη διάρκεια της κίνησης των ποδιών, οι τέσσερις άξονες του Meridium προκαλούν τις αρθρώσεις των αστραγάλων να προβούν σε πελματιαία κάμψη (πόδι που χαμηλώνει). Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ισορροπία του κέντρου βάρους του σώματος, φυσικότερος βηματισμός και λιγότερη κούραση.

Εάν το πόδι σηκώνεται από το έδαφος, το υδραυλικό σύστημα διατηρεί εκτεταμένα ραχιαία κάμψη, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερο διάκενο μεταξύ του ποδιού και του εδάφους κατά τη φάση ταλάντωσης. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται υψηλότερος βαθμός ασφάλειας κατά το περπάτημα. Η εφαρμογή Cockpit παρέχει ευκολία ελέγχου από το κινητό σας τηλέφωνο.

The Cockpit app - easy mobile control

Το προσθετικό πόδι Meridium της Ottobock ρυθμίζεται αυτόματα σε ευρύ φάσμα καταστάσεων. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Cockpit για Android μέσω του smartphone. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί π.χ. για να αλλάξετε το ύψος της φτέρνας, ή να επιλέξετε από εύρος εφαρμοσμένων ρυθμίσεων (MyModes). Επίσης, σας προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες όπως το επίπεδο φόρτισης του mechatronic προσθετικού ποδιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το προαιρετικό τηλεχειριστήριο  για να κάνετε τις επιθυμητές προσαρμογές.
Κλεάνθους 4, Θεσσαλονίκη, 54642
t. 2310233723 f. 2310868071

Login Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης